Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

KONTROLNO KOMANDNE SOBE

Od naših prvih projekata 2004. godine, specijalizovali smo se u oblasti projektovanja, dizajna i izvođenja rešenja za komandne centre po sistemu “ključ u ruke”. Nudimo kompletna rešenja za komandno-kontrolne, dispečerske i data centre, svuda gde je neophodno  kontinuirano nadgledanje različitih procesa od visokog značaja i rizika 24 časa dnevno, 365 dana u godini.

U dizajnu i implementaciji naših rešenja uvek smo se vodili specifičnim zahtevima naših klijenata koji su dolazili iz različitih tržišnih sektora: nadgledanje  industrijskih procesa, kontrola drumskog, železničkog i rečnog saobraćaja, analiza prometa telekomunikacionih podataka,  u energetici konstantni monitoring proizvodnje, prenosa i potrošnje električne energije, kontrola pristupa objektima od posebnog značaja kao što su objekti vojske, policije, državnih institucija i javnih sluzbi.

Ubrzane klimatske promene koje izazivaju suše, požare, poplave, zemljotrese zahtevaju neprekidno praćenje atmosferskih parameta  koji mogu biti potencijalna opasnost za stanovništvo, a uspešno upravljanje u kriznim situacijama  jedino je moguće vršiti kroz visoko tehnološki opremljene “kontrolne sobe” gde se svi podaci slivaju na jedno mesto.

Kontinuirani nadzor operatera 24/7 ostvaruje se u kontrolnim sobama preko  „video zidova“ visoke rezolucije, koje odlikuje puna kompatibilnost sa ostalom opremom, pouzdanost i redudantnost  sistema, kao i dug vek neprekidnog rada od 100,000 sati uz niske troškove održavanja, a sve bazirano na originalnoj MITSUBISHI ELECTRIC tehnologiji. Proizvodi renomirane japanske kompanije opšte su priznati od strane svetskih stručnjaka iz ove oblasti što je potvrđeno velikim brojem instalacija širom sveta, a potvrđeni direktno i od strane samih operatera u kontrolnim sobama koji su detaljno upoznati sa njihovim karakteristikama,  kvalitetom video prikaza, gde pouzdanost i lako održavanje dolazi do punog potencijala.

Energetika

Pouzdan i efikasan sistem nadgledanja 24/7 u oblasti energetike doprinosi kako prevenciji i brzom rešavanju mogućih kvarova na mreži, tako i značajnim uštedama koje se ostvaruju u proizvodnji i prenosu električne energije.

U ovoj oblasti se uglavnom upotrebljavaju “video zid” rešenja zajedno sa SCADA sistemom, kako bi svi podaci bili predstavljeni vizuelno razumljivo, jasno i u realnom vremenu. Prikazane informacije se uglavnom sastoje od prikaza dijagrama, energetskih mreža, cevovoda, mreža kopnenog napona, očitavanja merenja, nivoa pritiska, podešavanja pumpi i ventila, zatim snimaka kamera, programa i aplikacija koje se bave prenosom, distribucijom i proizvodnjom električne energije.

Ekonomično upravljanje dispečerskim centrima ostvaruje se sa malim brojem obučenih operatera, koji pokrivaju geografski prikaz kompletne teritorije grada, regiona i zemlje.

Saobraćaj

Sigurnost auto-puteva, tunela, železničkih mreža, plovnih puteva i vazdušnog saobraćaja u velikoj meri zavise od dostupnosti i čitljivosti podataka u realnom vremenu, kako bi se omogućilo efikasno reagovanje čak i u ekstremnim situacijama.

Usled rasta intenziteta saobraćaja i stalnog širenja saobraćajne mreže, važno je da se svi podaci dobijeni od saobraćajnih detektora, nadzornih kamera i drugih izvora centralno nadgledaju, obrađuju i distribuiraju u kontrolno-komandnom centru.

Intenzivne klimatske promene povećavaju potrebu za uvođenjem “centara za vanredne situacije” koji imaju zadatak da putem stalnog nadzora vrše funkciju preventivnog obaveštavanja građanja o važnim promenama na svim tipovima sobraćajnica.

Industrija

Moderna industrijska postrojenja zasnivaju se na visokoj automatizaciji procesa rada. Za efikasno upravljanje i nadzor procesa u industrijskim postrojenjima koriste se razvijeni softveri gde je neophodno da dostupni podaci i parametri budu prikazani u realnom vremenu.

Za industrijsku “heavy duty” primenu koriste se različiti tipovi monitora u UHD rezoluciji i interaktivni monitori, u različitim dimenzijama od 7” do 96”, dizajnirani za prikazivanje SCADA i EMS podataka i dijagrama koji omogućavaju efikasan nadzor i reagovanje u slučaju da su potrebne hitne  intervencije.

Telekomunikacije

U kontrolno-komandnim i operativnim centrima telekomunikacionih kompanija i moblinih operatera  vrši se  konstatno praćenje stanja telekomunikacione i gsm mreže i prenosa podataka.

Najčešće su u upotrebi sistemi “video zidova” koji omogućavaju centralizovano praćenje stanja mreže, prikazivanje složenih grafikona, podataka, zvuka visokog kvaliteta kao i mogućnost brzog i efikasnog rešavanja eventualnih problema na mreži.

Ovakav tip nadzora je izuzetno važan i osetljiv obzirom na intenzivan nivo korišćenja posebno mobilnog sobraćaja u komunikaciji kao i kod prenosa podataka

Bezbednost, odbrana i vanredne situacije

U centrima bezbednosti kao što su vojni komandni centri, spasilačke službe, kontrole leta i obalska straža, centri za vanredne situacije potrebno je stalno nadgledanje putem video kamera i sa ostalih izvora, za šta je neophodan pouzdan sistem sa prikazima u realnom vremenu.

Prednost upotrebe video zid sistema u odnosu na standardnu opremu za video nadzor je u tome što “video zid” omogućava dinamično i istovremeno prikazivanje videa i drugih podataka kao što su grafičke prezentacije, mreže, GPS aplikacije, taktičke aplikacija, u realnom vremenu radi mogućnosti efikasnijeg delovanja u kriznim situacijama.

TV studio / Broadcast

Primena “video zidova” visoke rezolucije  je višestruka u “broadcast”-u, kako u režiji , tako i kao deo sceniografije  u tv emisijama, vestima, komercijalnim programima.

Zadatak kontrolno-komandnog centra u TV i video studiju je vršenje nadzora čitave institucije kao i omogućavanje saradnje između postprodukcije, sinhronizacije i svih drugih odeljenja unutar studija.

U savremenim broadcast kontrolnim centrima i produkcijskim studijima, neophodan je najviši mogući kvalitet slike, postojanost boja i ujednačenost osvetljaja, bilo da se displeji koriste za nadgledanje emitovanja ili direktno na studijskom setu.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Division