Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vizuelne tehnologije

Savremene vizuelne tehnologije iz korena menjaju način poslovanja i komunikacije. Donose benefit na svim nivoima, od rukovodstva koje za cilj ima efikasno poslovanje, isplativost investicije i niske troškove održavanja, do zaposlenih i klijenata kojima pruža veću fleksibilnost u radu, priliku za kreativnost i nesmetanu kolaboraciju.

Tehnologije neophodne za digitalno poslovanje već su tu u vidu mobilnih uređaja, interaktivnih rešenja, video konferencijskih sistema, Digital Signage rešenja i brojnih softvera za bežično umrežavanje i  ubrzanu komunikaciju na svim nivoima. Svoju primenu nalaze u najrazličitijim sferama : svakodnevnom poslovanju kompanija, ustanovama kulture, bankama, državnim institucijama , obrazovnim ustanovama, zdravstvu, ugostitetljstvu itd.

Korporativna primena

Uvođenje naprednih tehnologija u korporativnu sferu omogućilo je mnogim kompanijama da krenu put digitalne transformacije. Vizuelne tehnologije postaju deo svakog savremenog poslovnog okruženja, bilo da se radi o unapređenju poslovanja, prezentacijama, treningu kadrova, razmeni ideja ili komunikaciji sa kolegama i saradnicima na daljinu.

Interaktivna rešenja nalaze svoju primenu kroz čitavu organizaciju, bilo da se radi o velikoj korporaciji ili manjoj kompaniji, počev od prijemnog odeljenja, preko konferencijskih sala pa sve do stolova zaposlenih sa ciljem da povećaju produktivnost i profitabilnost poslovanja. Profesionalni monitori u korporativnom okruženju primenljivi su za prikazivanje proizvoda i usluga kao i za držanje prezentacija, a sve su zastupljenija i brojna softverska rešenja koja pospešuju kolaboraciju, omogućavaju rad na daljinu i još brojne prednosti za efikasno poslovanje.

Banke

Uporedo sa digitalzacijom bankarstva, proteklih godina intenzivno se radi i na osavremenjivanju bankarskih ekspozitura, radi efikasnijeg informisanja i obrade zahteva klijenata i skraćivanja vremena čekanja. Tradicionalne papirne oglašivače i stare uređaje za prikazivanje kursa smenjuju savremena Digital Signage rešenja za distribuciju sadržaja i dinamičkih informacija promenljivih na dnevnom nivou, kao što su kursna lista, vremenska prognoza i prikaz fondova, prikazivanje informacija opšteg karaktera i aktuelnih ponuda bankarskih proizvoda.

Važan segment osavremenjivanja ekspozitura je i uvođenje interaktivnih rešenja za komunikaciju sa klijentima koja im omogućavaju da bez čekanja u redovima i sami dođu do određenih bankarskih usluga ili proizvoda.

Hoteli

Primena savremenih audio vizuelnih tehnologija u sektoru ugostiteljstva je u značajnom porastu tokom proteklih godina, kao odgovor na izazove kako privući i zadržati klijenta kao i pitanje treninga kadrova za rad na često složenim poslovnim kompjuterskim sistemima.

Hoteli, ugostiteljski objekti, konferencijske sale kao i turističke atrakcije koriste prednosti novih tehnologija. Interaktrivna rešenja su jednostavan i ekonomičan način za poboljšanje ukupnog korisničkog iskustva putem pružanja informacija i usluga ili komunikacije sa klijentima i posetiocima, u vidu interaktivne digital signage primene ili interaktivnog info kioska. Pored video konferencijskih rešenja i softvera za kolaboraciju touch screen rešenja svoju primenu nalaze i u konferencijskim salama za potrebe prezentacija i treninga.

Shopping centri

Kako bi se izborili sa rastućim brojem konkurencije, mnogi shopping centri nalaze nove načine da privuku i zadrže potrošače i klijente. Digital Signage rešenja koja na manjem prostoru obezbeđuju neuporedivo veće mogućnosti za oglašavanje, informisanje, kao i ažuriranje sadržaja i direktniju komunikaciju sa klijentnima, prisutni su u gotovo svakom većem prodajnom objektu.

Interaktivna rešenja su takođe sve zastupljenija u ovoj oblasti. Interaktivni POS pruža više dinamičnosti od tradicionalnih kasa i smanjuje vreme čekanja u redovima, a info kiosk pored informisanja omogućava kllijentima da sami obave jednostavnije zadatke, kao što je pretraga magacina, listanje kataloga ili traženje sličnih proizvoda.

Muzeji

Da bi se održao broj muzejskih posetilaca potrebno je konstantno uvođenje novih, kreativnih i dinamičnih rešenja. Uz opremu za digitalnu vuzuelizaciju moguće je menjanje projekcija u realnom vremenu kao i trenutno kreiranje novih sadržaja. Projekcija može da dočara i specifičnu atmosferu, kao i da se emituje na 3D objekte illi projektuje u 360⁰.

Međutim, muzejska publika zahteva i više od projekcije i pružanja informacija, a tu na scenu stupa interaktivnost. Uvođenje ove funkcionalnosti otvara čitav spektar novih mogućnosti, od prilike za aktivnu interakciju sa prikazanim sadržajima, dobijanja povratne informacije od publike, pa sve do ugradnje inteligentnih kamera koje prikazuju sadržaj prilagođen svakom posetiocu pojedinačno.

Državne institucije

Vizuelne tehnologije sve više su zastupljene i u državnim institucijama vojsci, policiji, komunalnim službama, prostorijama vlade. U ustanovama gde su tačnost primljenih podataka, brza obrada i blagovremeno reagovanje od ključnog značaja upotreba interaktivnih tehnologija može značajno da ubrza rad operatera. Važan segment su i softverska rešenja i video konferencijski sistemi koji pružaju mogućnost direktne saradnje više institucija kao i operatera radi što efikasnijeg delovanja u kriznim situacijama.

Nove tehnologije našle su svoje mesto i u skupštinskim salama od efikasnijeg sistema brojanja glasova, do interaktivnih informacionih kioska.

Edukacija

Interaktivna rešenja su sastavni deo savremenog načina obrazovanja na svim nivoima. Nove tendencije u opremanju učionica teže ka potpunoj digitalizaciji nastavnih sredstava. Pored interaktivne table, koja je već standard u ovoj oblasti, svoju primenu u ovom sektoru nalaze i interaktivni monitor, video konferencijska rešenja, kao i brojna prateća oprema i softveri za kolaboraciju i kreiranje nastavnog materijala.

Vizuelne tehnologije u obrazovanju menjaju klasičan pasivan vid nastave na relaciji predavač učenik, daju više slobode, prilike za angažovanje svakog učenika, neposrednije i interaktivno upoznavanje sa gradivom, koje na taj način postaje lakše za učenje. Takođe, uz edukativne softvere i nastavnici imaju priliku za samostalno kreiranje lekcija i pristup svetskoj bazi već postojećih nastavnih jedinica.

Rezidencijalni objekti

Napredne vizuelne tehnologije našle su svoje mesto i u rezidencijalnim objektima. TV uređaj kao i brojni digitalni dodaci postaju deo svake prostorije u životnom prostoru.

Bilo da se radi o ugradnji kućnog bioskopa, osvetljenja illi sigurnosnog sistema, uz pažljivo dizajniranje, planiranje i savremene uređaje za instalaciju bez brojnih kablova, moguće je izaći u susret i najzahtevnijim estetskim i funkcionalnim zahtevima arhitekata i klijenata.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
© Copyright - Division